Online Psikolojik Danışmanlık Nedir | Online Psikolog Desteği Seçerken Dikkat Etmen Gerekenler

Yazan: Terappin
| 05 Kasım 2021 tarihinde yayınlandı. 15 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi.
Online Psikolojik Danışmanlık Nedir | Online Psikolog Desteği Seçerken Dikkat Etmen Gerekenler

Amerika’da yapılan araştırmalara göre online psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanan insanların neredeyse %75 ‘i hayatlarına daha mutlu bir şekilde devam ediyor ve iş hayatındaki verimlikleri artıyor!

Kendin daha iyi hissetmek ister misin?

Online psikolojik danışmanlık ile mutluluk kapıda!

Türkiye’nin en güvenilir online terapi servisi Terappin seninle!

Kendini keşfetmenin tadına varın.

 

Online Psikolojik Danışmanlık Nedir?

İş, eğitim, ticaret hatta sağlık alanındaki hizmetler bile artık dijital platformlar üzerinden yürütülüyor.

Gelenekselden sıyrılıp dijital çağa ayak uydurmak pek çoğumuz için zorlayıcı olsa da dijital hayatın sunduğu kolaylıklar zamandan ve enerjiden büyük kazanç sağlamakta.

Online psikolojik danışmanlık servisi ise dijital çağın en büyük kazançlarından birisi oldu.

Online psikolojik danışmanlık, e-terapi, teleterapi ya da online terapi, ruhsal bozukluk yaşayan kimselerle uzman psikologların internet üzerinden buluşturulduğu bir terapi servisidir.

Danışanlar telefon, mail, video konferans ve mesajlaşma platformları ile psikologlarla iletişim kurabilirler.

E-terapi ile ruhsal kaygılarından kurtulmanın tam zamanı!

200’den fazla uzman psikologla işbirliği yapan Terappin uygulamasını indirerek ev rahatlığında seanslarına devam edebilirsin!

 

Neden Online Psikolog Hizmeti Seçmelisin?

Online Psikolojik danışmanlık artık bir ihtiyaç haline geliyor.

Covid-19 salgınından önce alternatif olarak tercih edilen e-terapi artık hayatlarımızın vazgeçilmez bir parçası oldu.

Online psikolog hizmetini bizim için vazgeçilmez kılan faktörleri birlikte inceleyelim.

 

  • Mesafeler engel değil

Teleterapi internet erişimin olduğu her yere taşınabilir. Nerede bulunduğunun bir önemi olmaksızın uzmanlarımızla iletişim kurabilirsin.

Erteleyemeyeceğimiz dersler, iş seyahatleri, toplantılar, etkinlikler derken sürekli kendimizi erteliyoruz.

Bir de üzerine sorumluluklar, bahaneler, yorgunluklar eklenince

“Evime / iş yerime yakın bir terapi merkezi bulamıyorum”

“Bu hafta çok yoruldum. Haftaya mutlaka psikoloğumla görüşeceğim”

“Bu ay yeterli parayı ayıramadım”

“Terapi için sadece hafta sonumu ayırabilirim”

Ruhumuzu iyileştirecek 45 dakikayı kendimize çok görüyoruz.

Online terapi ile engelleri aşmak çok kolay. Terappin uygulamasını indirerek zaman ve mekân fark etmeksizin psikoterapi hizmetinden faydalanabilirsin!

 

  • Sınırları aşın

Online psikolojik danışmanlık ile sadece kendi şehrindeki değil bütün şehirlerdeki hatta ülkelerdeki uzman psikologlarla tanışabilirsin.

Online terapinin en büyük kolaylığı tüm sınırları aşabiliyor olması. Araştırdığın, eğitimine ve bilgisine güvendiğin bir psikologla çalışmak için onun bulunduğu şehre gitmene gerek yok.

Yurtiçi ve yurtdışı online terapi hizmetleri aracılığıyla senin için en uygun terapi uzmanı ile çalışmaya başlayabilirsin.

 

  • Kimliğini Açıklamaktan Korkma

Maalesef, günümüzün en büyük kaygılarından birisi “terapiye gittiğimi kimse duymasın” olmuştur.

Bazen toplumsal baskılar, bazen mesleki kaygılar, bazen kendi içimizde aşamadıklarımız psikolojik destek almanın saklanması gereken bir durum olduğunu düşündürtebiliyor.

Oysaki bedenimizin hastalanması ve doktora gitmemiz ne kadar normalse ruhumuzun hastalanması ve psikoloğa gitmemiz de o denli normal.

Yine de kendimizi bu konuda daha iyi hissedene kadar online psikolojik danışmanlık ile seanslarına rahatlıkla devam edebilirsin.

 

Psikolojik Danışmanlığın Faydaları Nelerdir

Online Terapi Geleneksel Terapiyle Aynı Derecede Etkilidir

Araştırmalar, online terapinin birçok psikolojik sorun için fiziksel olarak gidilen terapilerle aynı derece etkili olduğunu göstermektedir. Özellikle bir araştırma, depresyon tedavisi için yapılan davranışçı bilişsel tedavinin online terapi sürecinde fiziksel terapiyle aynı derecede etkili olduğunu kanıtlamıştır.

Ayrıca, başka araştırmalar da davranışçı bilişsel terapinin aynı zamanda panik bozukluk ve sosyal anksiyete bozukluğu tedavisinde online ve fiziksel terapide aynı etkisi olduğunu kanıtlar niteliktedir. Başka bir araştırma da online terapinin kumar bağımlılığının şiddetini azaltmada son derece etkili olduğunu kanıtlamaktadır. 

Uzak Alan İçin İyi Seçenekler Sunar

Online psikolojik danışmanlık kırsal alanlarda ya da sadece uzaktan erişimin olabileceği alanlardaki kişilere psikolojik rahatsızlıklarını tedavi etme fırsatı ve erişimi sunar. Kırsal kesimlerde yaşayanların, yaşadıkları alanda yeterli psikolojik danışmanlık hizmeti veren bir yer olmadığı için buna ulaşmaları çok zor olabilir. 

Uzun süren araba yolculukları yapmak ya da çok yoğun bir programın arasında başka bir yere giderek terapi almak kişileri terapinin yüküyle boğabilir. Eğer güvenilir bir internetin varsa online psikolojik danışmanlık kolay ve hızlı tedavi erişimini sağlar. 

Fiziksel Engeli Olan Kişiler İçin Erişimi Çok Kolaydır 

Online psikolojik danışmanlık engelli bireyler ya da eve bağlı olan bireyler için kolay erişim sağlamaktadır. Hareketlilik, akıl sağlığı tedavisine ulaşmak söz konusu olunca büyük bir problem olabilir.

Bu nedenle online psikolojik danışmanlık hareket etme ya da evden çıkma engeli olan hastalar için erişilmesi kolaydır ve bu büyük bir avantajdır.

Elverişli ve Ödenebilirdir

Online psikolojik danışmanlık genellikle ekonomik olarak ödemesi kolay ve elverişlidir. Terapi seanslarına ev konforunda erişiyor olduğundan dolayı seansları senin için en uygun olan zamanlara alabilirsin. 

Tedavi Ulaşılabilir Olmaya Daha Çok Uygundur

İnternet, psikolojik problemlerin tedavilerini çok daha ulaşılabilir kılmaktadır. Birçok insan arkadaşları ya da ailesiyle fiziksel sağlık sorunları hakkında kolaylıkla konuşabilir.

Ancak konu mental sağlığına ve psikolojik kaygı ve düşüncelere gelince çekinebilir. Bunlar hakkında konuşmak çok kolay olmayabilir. Online psikolojik danışmanlık hizmeti psikolojik sorunlarla ilintilenmiş bu çekinme hissinden kurtulmak için en iyi seçenek olabilir.

Mental sağlığının son derece iyi ve güçlü olduğundan emin olsan bile online psikolojik danışmanlık psikolojik olarak daha da güçlü ve sağlıklı hissetmene yardımcı olabilir.

Online Psikolog Hizmetini Kimler Kullanır?

Online psikolojik danışmanlığının faydaları herkes için geçerli ve aynıdır. Online terapi ile sorunlarınla nasıl başa çıkacağını kolaylıkla öğrenebilirsin. Yani, online psikolog hizmeti herkes için kullanıma açık ve uygundur.

Herhangi bir psikolojik sorun yaşayan kişi online psikolojik danışmanlıktan faydalanabilir. Bazı yaygın bozukluk ve rahatsızlıklar online psikolog hizmetini kullanmanın nedeni olabilir. Senin için online psikolog hizmetiyle hangi hastalıkları tedavi ettiğimizi listeledik:

Psikolojik danışmanlığının faydalarından biri de her alanda hizmet sunuyor olması ve yetişkin psikolojisi, çocuk psikolojisi, bağımlılık terapisi gibi çeşitlerde iyileşme fırsatı sunuyor olmasıdır. 

Online Psikolojik Danışmanlık Hizmetinde Hangi Tedavi Yolları Kullanılır?

Birçok farklı tedavi yolunun kullanılması online psikolojik danışmanlığın en önemli faydalarından biridir. Hastanın psikolojik olarak daha iyi bir yere gelmesi için bütün yolları kişinin hizmetine sunmaktadır. Bu tedavi yollarından bazıları şunlardır:

  • Davranışçı bilişsel terapi
  • Diyalektik davranışçı terapi
  • Kişilerarası terapi
  • Psikodinamik terapi

Psikolojik rahatsızlığa, rahatsızlığın şiddetine ve nedenlerine göre her hastaya sunulan tedavi yolu farklıdır. Bu nedenle online psikolojik danışmanlık hizmetiyle alacağın tedaviler senin için özel ve bireyseldir. Sağlığının daha iyi ve güçlü olması için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

Online Psikolog Hizmetini Kimler Kullanır

Fiziksel bir engelin ya da sosyal bir kaygı bozukluğun mu var?

Trafikte saatlerini harcamaktan, bekleme salonlarında sıkılmaktan yoruldun mu?

Online terapi ile bütün engelleri ortadan kaldırabilirsin!

Online terapinin ev ve ofis konforunda hizmet sunması, dilediğin zaman dilediğin yerden bağlanabilme olanağı tedavine devam etmeni kolaylaştırıyor.

Sorunlarından korkmadan, kaçmadan ve ertelemeden yüzleşmek için hemen Terappin uygulamasını indir!

 

Online terapi hizmetinden herkes yararlanamayabilir. Aşağıdaki durumlardan herhangibirini deneyimleyen bireylerin online terapi hizmeti almaları uygun olmayacaktır:

  • İntihar eğilimi
  • Madde ve alkol bağımlılığı
  • 18 yaşın altında olmak

 

Online Psikolojik Danışmanlığın Sana Uygun Olduğunu Nasıl Anlayabilirsin?

Danışanların sıkça sorduğu sorular:

“Terapiden ne ölçüde verim alabileceğim”

“Ya psikoloğum ile anlaşamazsak”

“Tedavi metotları bana özel olacak mı”?

Terappin ile kendine en uygun online terapi servisinden yararlanmanın tam zamanı!

Terappin online psikolojik danışmanlık uygulaması her danışana özel tedavi yöntemleri uygular.

200’den fazla terapist ile çalışan Terappin uygulamasında kendi doktorunu seçebilirsin.

Psikologlarımız seninle yaptıkları seanslar sonunda senin için en uygun metodu belirler ve çalışmalara başlar.

Zaman içinde kendi gelişimini fark edebilir, rahatsız olduğun durumlarda psikoloğunla iletişim kurup tedavi yöntemini değiştirebilirsin.

 

Doğru Psikoloğu Seçme

Evet, doğru psikoloğu seçmek çok zor!

Kiminle çalışacağına karar vermeden önce online terapistlerin danışanlardan aldıkları puanları, eğitim ve deneyim durumlarını, uzmanlık alanlarını inceleyip kendin için en doğru kararı verebilirsin.

Bu süreçte en önemli nokta kendini iyi tanımak ve ihtiyaçlarının farkında olmaktır.

Tedaviye kiminle devam edeceğine karar verdikten sonra doktoruna kendini en yalın ve en detaylı şekilde aktarman onun seni anlamasını ve seninle doğru ilişkilenmesini kolaylaştıracaktır.

 

Online Psikolog Hizmetinin Tarihçesi

Online psikoterapinin tarihi 1900’lü yıllara dayanmaktadır. Geleneksel yöntemler, ulaşım sıkıntısı ve sınırlı sayıda doktorun hizmet vermesi hastaların doktorlara ulaşabilmesini ve de doktorların tedavinin takibini sürdürmelerini oldukça zorlaştırıyordu.

Sigmund Freud’un hastalarına ve kuramcılara yazdığı mektuplar bu dönemde uzaktan terapinin ilk örneği sayılabilir.

Takip eden yıllarda teknolojinin devreye girmesi ile uzaktan terapi yeni bir boyut kazanmış ve ilk kez 1968 yılında Massachuest Hastanesi’nde telefon aracılığıyla uygulanmaya başlanmıştır.

60’lı yılların sonlarına doğru ELIZA isimli bir robot teknolojisi gerçekleştirilmiştir. Birey odaklı psikolojik yardım becerilerine sahip ELIZA, danışanların sorunlarına anlık mesajlarla cevap vererek hizmet sağlamıştır.

1995 yılında John Grohol uzaktan terapi sistemini “e-terapi” olarak adlandırmış ve pazartesi geceleri sohbeti altında ücretsiz terapi hizmeti sunmuştur.

Online terapide bilgisayarların kullanımı ise 1972 yılında Standford ve Ucla üniversitelerindeki psikoterapi oturumu ile başlamıştır.

 

Günümüzde telekomünikasyon araçları aracılığıyla yürütülen online terapi, her geçen gün gelişmeye ve tercih edilmeye devam ediyor!

 

Terappin ile Doğru Online Psikoloğunu Bul

Alanında uzman psikologlarla çalışan Terappin mobil uygulaması ile kendi psikoloğunu seçebilirsin!

Psikologlarımızın uzmanlık alanları ve eğitim sertifakaları sitemizde belirtilmiştir.

Kendin için en uygun psikoloğa karar verdikten sonra hemen randevu oluşturabilirsin.

Bütün uzmanlarımız seans öncesinde gizlilik ve veri güvenliği ile ilgili bilgilendirecektir.

Sana en iyi hizmeti sunmak için çalışan uzmanlarımız seanslarını sessiz ve yalnız oldukları bir ortamda yürütmektedir.

Bir tıkla bütün ruhsal kaygılarından kolayca kurtulabilirsin!

Terappin online terapi mobil uygulaması her an seninle.

 

Kaynakça

Psychotherapy, Mayo Clinic

What is psychotherapy?, UKCP

What is Psychotherapy?, Richa Bhatia, M.D., 2023

Paylaş
Terappin LinkedIn Terappin LinkedIn Terappin LinkedIn Terappin Youtube Kanalı

Bültenimize abone ol, mental sağlığın ve kişisel gelişimin için haftanın içerik önerilerinden ilham al. ✨

BLOG

Önerilen Diğer İçerikler

Terappin'de İlk Seansın BASLA15 koduyla %15 İndirimli

Terappin'in uzman klinik psikologları ile daha huzurlu bir hayata ulaşabileceğin terapi yolculuğuna ilk adımı at.

Terapi Yolculuğuna Başla